CTOUCH wint Inavation Sustainability Award 2021

CTOUCH wint Inavation Sustainability Award 2021

Bron : CTOUCH.EU

 

We zijn trots te kunnen melden dat CTOUCH de Sustainability Award heeft gewonnen bij de Inavation Awards 2021, powered by Inavate en ISE. De Award is toegekend als erkenning voor de inzet en bijdrage van CTOUCH aan een duurzamere en circulaire wereld.

“We zijn erg blij dat we de Sustainability Award hebben gewonnen en trots om erkenning te krijgen voor ons werk op het gebied van duurzaamheid,” zegt Remmelt van der Woude, CEO bij CTOUCH.

“Duurzaamheid is een van de vier thema’s van de CTOUCH Circle en heeft een hoge prioriteit op onze agenda. Dit gaat veel verder dan het recyclen van productverpakkingen, want wij geloven dat duurzaamheid veel meer is dan recycling. Onze duurzaamheidsmissie omvat elke levenscyclusfase van onze producten en ons bedrijf: van de aankoop van grondstoffen tot de fabrieksprocessen, en van de gebruiksfase tot de fase aan het einde van de levensduur. Op die manier nemen we verantwoordelijkheid voor onze impact op het milieu.”

Wat is de duurzaamheidsmissie van CTOUCH?

De opwarming van de aarde is een feit en er is geen tijd te verliezen. Onze missie is daarom om de meest duurzame touchscreen fabrikant in Europa te worden. We gaan nog een stap verder door onze CO2-voetafdruk met 25% te verlagen en onze circulariteit met 25% te verhogen in 2025.

“Deze prijs is een geweldige motivatie om onze missie te verwezenlijken
om de meest duurzame touchscreen fabrikant van Europa te worden”,
zegt Remmelt van der Woude, CEO bij CTOUCH.

Hoe gaan we dit bereiken?

Om concrete stappen te zetten, hebben we 4 duurzaamheidsdomeinen gedefinieerd. We zullen onze ecologische voetafdruk via deze 4 domeinen verbeteren op een manier die de waarde voor CTOUCH, onze werknemers, klanten en de maatschappij zal maximaliseren.

ctouch digibord touchscreen duurzaamheid

1. Productiefase I Ons productie-, verpakkings- en transportproces

Voor de productie van touchscreens is energie en materiaal nodig. Beide hulpbronnen hebben impact op het milieu. Bij CTOUCH streven wij ernaar materialen te gebruiken die het milieu zo min mogelijk belasten. Wij streven er ook naar om de energie die nodig is voor het productieproces tot een minimum te beperken en tegelijkertijd ons aandeel van hernieuwbare energie in onze energiemix te vergroten.

Daarnaast richten we ons op het verminderen van de CO2-impact van verpakkingsmaterialen en de CO2-uitstoot van transport, van onze fabriek naar CTOUCH, en van CTOUCH naar onze klanten.

2. Gebruiksfase I De manier waarop onze klanten onze producten gebruiken

De milieueffecten tijdens de gebruiksfase van onze touchscreens hebben vooral te maken met het energieverbruik. Binnen deze fase richten wij ons daarom op het ontwikkelen van innovatieve concepten om het energieverbruik te verminderen, en tegelijkertijd bewustwording van de CO2-impact te creëren.

Bovendien willen we de gemiddelde CO2-voetafdruk per display per jaar verminderen door de levensduur van onze touchscreens te verlengen. Recycling, modulaire oplossingen en producten een tweede leven geven zijn voorbeelden die hieraan bijdragen.

3. End-of-life fase I De end-of-life en circulariteit van onze producten

Aan het einde van de levensduur van een product worden waardevolle materialen vaak afgedankt en gedumpt op stortplaatsen. Dit is onacceptabel. Bij CTOUCH zoeken we naar manieren om onnodig afval te voorkomen. Duurzaamheid houdt niet op wanneer een product zijn einde levensduur heeft bereikt. Daarom streven we er naar om de circulariteit van onze producten te verhogen, zowel in de productiefase als in de end-of-life fase.

4. MVO I De milieu- en sociale impact van CTOUCH als organisatie

Om het voortouw te nemen en het goede voorbeeld te geven, nemen we verantwoordelijkheid voor onze eigen CO2-impact en streven we ernaar deze zo veel mogelijk te verminderen. Daarnaast dragen we bij aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties door ons in te zetten en een actieve rol te spelen in de gemeenschap om ons heen. Dit helpt ons en de rest van de wereld bij het werken aan een circulaire en eerlijke economie. We geven prioriteit aan die SDG’s waarin we onze impact kunnen maximaliseren en die van groter belang zijn voor ons bedrijf en onze stakeholders. Deze SDG’s zijn: onderwijskwaliteit (4), duurzame steden en gemeenschappen (11), verantwoorde productie en consumptie (12) en partnerships (17).

Enkele duurzame initiatieven

De duurzaamheidsmissie van CTOUCH brengt tal van nieuwe innovaties met zich mee. We belichten drie belangrijke initiatieven die we tot nu toe hebben genomen om als een bedrijf te werken aan een duurzamere en circulaire toekomst.

#1 CTOUCH Circulariteitspaspoort

Een van de belangrijkste initiatieven is de ontwikkeling van het CTOUCH Circularity Passport. Voor elk van onze touchscreens hebben we een Life Cycle Analysis (LCA) uitgevoerd om de CO2-impact van de gehele levenscyclus te kwantificeren. De uitkomst vormt de basis van het circulariteitspaspoort. Elk CTOUCH touchscreen wordt geleverd met een eigen circulariteitspaspoort.

#2 Modulaire en schaalbare oplossingen, zoals BRIX

CTOUCH BRIX is een complete lijn van schaalbare samenwerkingsoplossingen voor de moderne werkplek. Het is een innovatief, modulair concept waarbij het touchscreen als basis platform wordt gebruikt. Met diverse modules kun je het touchscreen platform upgraden. Elke BRIX-module brengt een interactieve samenwerkingservaring met zich mee, afhankelijk van de behoefte van de eindgebruiker. Dit kan worden gedaan zonder het touchscreen te vervangen. Hierdoor besparen bedrijven veel geld en verminderen we samen de CO2-uitstoot. Ja, we hebben het hier over een echte win-win situatie.

#3 Second Life & Repurposing programma

Bedrijven en scholen die hun CTOUCH-schermen willen vervangen (bijvoorbeeld omdat de garantieperiode afloopt), krijgen een financiële vergoeding als ze investeren in nieuwe CTOUCH-technologie, in ruil voor hun gebruikte schermen. Zo kunnen we onze schermen die het einde van hun eerste levenscyclus hebben bereikt, upgraden en tegen een gereduceerde prijs aanbieden aan een andere klant. Dit geeft onze producten de lange levensduur die ze verdienen en vermijdt bovendien onnodig gebruik van nieuwe materialen in de productiefase. Dat is circulariteit!

Dit is nog maar het topje van de ijsberg – blijf op de hoogte!

Er zijn nog veel meer duurzame initiatieven waar we aan werken, zoals:

  • Het CTOUCH Heartbeat programma waarin we eindgebruikers de mogelijkheid bieden om flexibele diensten toe te voegen aan onze producten op het gebied van: beveiliging, AV/IT beheersbaarheid, feature upgrades, training en duurzaamheid.
  • Er lopen diverse initiatieven om de toeleveringsketen rondom verpakking en transport te verbeteren.
  • Ons doel is het behalen van de ISO 14001 certificering en het implementeren van een milieumanagementsysteem in 2021.
  • CTOUCH is een samenwerking aangegaan met MVO Nederland en is Netwerk Industry Leader geworden voor duurzaamheid.

Binnenkort gaan we meer vertellen over deze initiatieven, dus blijf op de hoogte! Houd onze website in de gaten, volg ons op social media en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kom meer te weten over de CTOUCH Missie Ontdek de CTOUCH schermen in onze shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.